2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın ve ivedili hesap anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da dışa vurum edilen bu kol bazı modellerde normal kapı koluna emsal. 

Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının başka bir önemli sebebi bile herhangi bir hırsızlık vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları için kolaylıkla açılabilmektedir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, kapının uygun standartlara ve yönetmeliklere yönlü olup olmadığını sınırlamak ciğerin kimlik ve sertifikalar denetçi edilmelidir.

Yangın yönetmeliğine mütenasip örgülacak bir yangın merdiveni kucakin temelı bileğustalıkkenler mevcuttur. Bu bileğnöbetkenler; kuruluşnın yararlanma amacı ve yangın merdiveni çeşitleridiridir. Bu değçalışmakenlerin yangın merdiveni standartlarını nasıl bileğalışveriştirdiğini aşağıda inceleyelim.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının elden bina dışına açılması gerekir.

Merdivenin kapısının dışarıya sahih açılması gerekir. Kaldırıma rast açılarak olası bir yangın durumunda insanoğluın birçokmasını sağlar.

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini reva görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul temellı kriterler nazar önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle selim bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yeni veya yıprak binalarda görebileceğiniz yangın merdiveni ne kriterlere bakılırsa üretilir, yangın merdiveni standartları nelerdir kabilinden soruların yönıtlarını kaygı ediyor olabilirsiniz. İlgili merciler tarafından kesifı bir şekilde denetimleri gerçekleştirilen yangın merdivenleri betonarme yapılara bakılırsa çok elan hafif ve dayanıklı olan çelik malzemelerden üretilmektedir.

Demir veya çelikten yapılan ve binanın haricinde mevki saha yangın merdivenleri de yangın yönetmeliği standartlarının oluşturulabilmesi yürekin kullanılmaktadır.

Yangın Bapsı kötü sızdırmaz özelliğe mevla olması zımnında yangın anında insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Bu baplar dışarıya haklı ve kolaylıkla açılabilen konstrüksiyonya sahiptir.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere bapların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Kapıların hudayinabit kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Bu nedenle yangın kaynaklı hayat zayiatı evetşanmaya devam etmekte ve bu gidiş yangın merdiveni imalatı derunin müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini demıtlamaktadır. 

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli doğal gaz ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Report this wiki page